Natuurlijke tuin

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Japanse tuin, een tropische tuin of een mediterrane tuin in uw huis. Natuurlijk heb je de laatste tijd veel tuinen gezien en moet je je eigen ideeën hebben over wat je in je tuin wilt realiseren. Het enige wat ik ooit heb gevraagd is dat wanneer u uw huis wilt uitbreiden, u een mooie tuin toevoegt naast uw huidige tuin.

Tuinen van het mediterrane en Japanse type zijn bijzonder ontspannend en kunnen daarom de perfecte plek zijn om tot rust te komen na een stressvolle dag op het werk. Het geluid van stromend water en het suizen van insecten is de perfecte mix voor een rustgevende afternoon tea. Tijdens moessondagen creëert de hoge vochtigheidsgraad een vochtig microklimaat in uw tuin, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van de schaduw in de namiddag.

Een natuurlijke Japanse gevoel 

Ik heb bijvoorbeeld een zwembad bij mijn voordeur; het is klein maar er is genoeg ruimte om een paar tuinstoelen en een paar tafels te plaatsen. Ik hou ervan gasten te ontvangen die naar mijn huis komen en ik ben blij dat ze zich thuis voelen. Mijn gastvrouw wil een natuurlijke tuin in Japanse stijl, maar ik vertel haar dat onze zomers heet zijn en dat de druiven en de lavendel het moeilijk maken om te groeien. Op dat moment besluit ze haar patio in te richten met bougainville en ik ga in de buurt zitten nippen van mijn thee terwijl ik haar planten zie groeien.

Heb je een kleine ruimte maar wil je toch een interessant landschap creëren? Een zonnig plekje met een vijver of een vogelbadje kan uitnodigend gemaakt worden. Een zonnig plekje met een zitje of een leesbankje, en u hebt de ingrediënten voor een perfect toevluchtsoord. De kleine ruimtes worden door ontwerpers net zo gewaardeerd als de grote. U vindt ze op de hoeken van grote ruimten, op de huizen zelf, in parken en andere openbare plaatsen. Zij vertegenwoordigen de geheimen van het succes op kleine plaatsen.

De Mentos

Kleine ruimtes zijn het domein van kleine planten. We hebben het natuurlijk over de planten die in potten gekweekt worden. De tuinier die op een klein terrein woont, hoe klein ook, kan deze welkome buitenuitspattingen kweken. De ruimte tussen huizen, binnenplaatsen of bij een drukke weg, kan worden gevuld met prachtige planten. De deur van een huis © een mooie entree is opent een wereld van ideeën. Kleine tuinen vragen wel meer zorg dan gewone tuinen. Regelmatig water geven, onkruid wieden, rozen- en bloembedden, gras maaien zijn een must. Een mulchlaag, een druppelsysteem en eenmaal per jaar voeding zijn een paar regelmatige onderhoudspunten.

Bij het planten van een kleine tuin is het kiezen van planten veel moeilijker dan bij het planten van een gewone tuin. Het planten van een kleine tuin vereist een micrometer; het aflezen van de bodemvochtigheid is belangrijk. Rozen doen het goed in de koelte van het vroege voorjaar, maar kunnen geen mussen verdragen in de hitte van de zomer. De hoge grassen en topspruiten moeten hoog worden gemaaid.

Tenslotte

De daken van flatgebouwen kijken neer op de tuinen eronder en met een dakoverstek is een extra laag schaduw nodig. Schaduwdoek kan worden geleverd in de vorm van gevlochten planten, zonneschermen en schaduwdoeken.

Bij het verplanten is het een goed idee om de wortels af te dekken met een omgekeerde plastic emmer die voor wat vocht zorgt terwijl de grond opdroogt. Een laag kleine houtsnippers, stro of bladmulch vormt een goede bron van voedingsstoffen voor de planten.Naast de allure van visueel aangename afmetingen zijn kleine tuinen aantrekkelijk en uitnodigend. Ze zijn dan ook veilig om in te zitten en te ontspannen en zijn een ideale plek om 's morgens een kopje thee te drinken.